دوشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۶
آیت الله مرعشی نجفی ارزنده ترین ثروت فرهنگی را برای مکتب اهل‌بیت(ع) به یادگار گذاشت

حوزه/ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که بین مرحوم آیت الله مرعشی نجفی و مردم فاصله ای نبود و خدمت ایشان رسیدن و ملاقات با او بسیار آسان بود گفت: ایشان ارزنده ترین ثروت فرهنگی را برای مکتب اهل بیت علیهم السلام از خود به یادگار گذاشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله رضا استادی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مراسم بزرگداشت آیت‌الله العظمی سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی که در کتابخانه ملی برگزار شد در پیام تصویری ، به ویژگی های آیت الله العظمی مرعشی نجف پرداخت که در ادامه متن سخنان این استاد حوزه علمیه قم را می‌خوانید:

با تشکر از حضار محترم و پوزش از اینکه نتوانستم حضورا خدمتتان برسم نکاتی را درباره آیت الله مرعشی نجفی عرض می کنم:

ایشان پس از حدود ده سال تحصیل در حوزه نجف اشرف در ۲۷ سالگی، دو سال بعد از تاسیس حوزه علمیه قم وارد این حوزه و در همان زمان ها به عنوان مدرس رسمی برای گروهی از طلاب تدریس را شروع کرد و بنده از برخی از بزرگان و افاضل شنیدم که می گفتند از شاگردان همان دوره های اول ایشان بودیم.

این تدریس با بیانی ملیح تا پایان عمر ایشان به مدت هفتاد سال ادامه پیدا کرد و در زمان استادش آیت الله العظمی از ایشان اجازه اجتهاد دریافت نمود.

ایشان ظاهرا تنها کسی بود که در آن زمان‌ها برخی از اساتید دانشگاه را جذب و برای استفاده از او خدمتش می رسیدند و چون اطلاعات وسیعی در موضوع کتاب و نسخه های خطی داشت از او بهره مند می شدند یکی از آنها که بنده می شناختم مرحوم مدرسی چهاردهی نواده صاحب حاشیه شرح لمعه و شرح صحیفه بود و نیز برخی از اعاظم حوزه تهران هم مانند مرحوم علامه شعرانی از آیت الله مرعشی به عنوان یک شخصیت نام برده اند.

کمتر کتابی در حوزه دین از شصت سال پیش تا کنون تحقیق و چاپ شده که از نسخه های خطی شخصی و کتابخانه او استفاده نکرده باشند و ایشان در این مسیر سخاوتمندانه کمک می کرد و حتی گاهی که برخی طلاب فاضل جوان از ایشان نسخه ای می خواست جواب مثبت می داد.

تا زمان ایشان کارهای علمی گروهی در حوزه رسم نشده بود یک کار بسیار مهم با پیشنهاد آیت الله العظمی بروجردی توسط گروهی از فضلا در درباره کتاب وسایل الشیعه انجام شد و کار دوم به پیشنهاد آیت الله مرعشی نجفی درباره کتاب احقاق الحق قاضی نور الله شوشتری توسط تعدادی از فضلا که یکی از آنها مرحوم آیت الله تجلیل که از افاضل آن دوره بود در چهل جلد شامل فضائل اهل بیت علیهم السلام سامان داده شد که ۳۶ جلد آن چاپ شده است.

و بحمدالله بعد از رحلت آیت الله مرعشی با همت فرزندش حجت الاسلام و المسلمین حاج سید محمود مرعشی موسوعه امامت در دهها جلد متنشر شده است.

زمانی که هنوز کتابخانه آیت الله مرعشی تشکیل نشده بود، وی تعداد فراوانی از نسخه های خطی خود را به کتابخانه های قم اهداءکرد و بعد از تشکیل کتابخانه برای به دست آوردن نسخه های معتبر و بسیار ارزنده تلاش فراوانی کرد و در این مسیر حجت الاسلام و المسلمین حاج سید محمود مرعشی هم با مسافرت های متعدد و تحمل سختی ها کمک شایانی کرد و امروز یکی از کتابخانه های مهم دنیا و مهم ترین کتابخانه ها در کشور است.

این کتابخانه تا زمان حیات ایشان به کمک مردم بدون اینکه از دولت دریافتی داشته باشند توسعه پیدا کرد و بعد از پیروزی انقلاب با عنایت خاص حضرت امام خمینی (ره) و کمک دولت و همت حاج سید محمود مرعشی که یکی از بهترین کتاب شناسان و نسخه شناسان زمان ما می باشد به اوج خود رسیده است.

درباره زندگی شخصی آیت الله مرعشی دو سه مطلب را عرض می کنم:

بین او و مردم فاصله ای نبود و خدمت ایشان رسیدن و ملاقات با او بسیار آسان بود.

در حد توان به نیازمندان کمک می کرد و در ۳۰ سال بعد از رحلت آیت الله العظمی بروجردی به فکر معیشت طلاب هم بود.

زندگی شخصی او ساده و مصداق ساده زیستی بود خانه ای که روزهای اول ورود به قم در نزدیکی حرم داشت تا پایان عمر در همان خانه زندگی می کرد.

از دنیا رفت و ارزنده ترین ثروت فرهنگی را برای مکتب اهل بیت علیهم السلام از خود به یادگار گذاشت. ان شاءالله مشمول عنایات آن بزرگواران قرار می گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha